چاپ این نوشته

گوشت نذری خود را امروز مصرف نکنید!/ نشانه های گوشت سالم را بشناسید

اگر گوشت نذری که برای شما آوردند از مصرف آن در همان لحظه به شدت خودداری کنید. گوشتی که ذبح می شود بایستی حتماً ۲۴ ساعت در دمای مناسب نگهداری شود. حتی اگر مطمئن هستیم که پس از ذبح ۲۴ ساعت نگهداری شده است، باز هم باید این کار را بکنیم.

به گزارش سرویس سبک زندگی صدای سلامت، عید قربان یکی از اعیاد مهم و مذهبی ما شیعیان است که یکی از آداب این روز، قربانی کردن دام است. حاجی ها گوسفندان را قربانی و به صورت نذری به همسایه ها، خویشان و اقوام می دهند. اما در کنار این رسم سفارش شده و پسندیده بهتر است یک سری نکات بهداشتی را هم رعایت کنیم. ذبح کننده دام می بایست اصول اولیه را به دقت رعایت کند و حتماً دام را در کشتارگاه ذبح کند. اما روی سخن ما با مردمانی است که نذری به خانه های آن ها آورده می شود.  ما نه می دانیم گوسفند را کجا قربانی کرده اند و نه چطور ذبح شده است. در اسلامی ذبح شدن دام حرفی نیست و بنا بر ذبح دام در کشتارگاه می گذاریم. خودمان هم با اطلاعاتی که اکنون کسب می کنیم به واکاوی گوشت می پردازیم و با رعایت نکات زیر سلامتی را از خود و خانواده خود دریغ نمی کنیم.

همانطور که می دانید دام می تواند بیماری های خطرناکی را به انسان منتقل نماید که می تواند برای ما اثرات بدی داشته باشد. البته همه بیماری های مشترک بین انسان و دام از طریق مصرف گوشت آن ها منتقل نمی شود اما در بحث پیشگیری، رعایت احتیاط یک شرط اساسی است. از همین رو رعایت موارد بهداشتی از ابتلای مصرف گنندگان گوشت، به بیماری هایی مانند تب مالت، سیاه زخم، تب کریمه کنگو و… جلوگیری می کند.

ابتدا بهتر است که با گوشت قرمز سالم که گوشت گوسفند هم از دسته گوشت های قرمز است، آشنا شویم. این دسته از گوشت ها، یک سری مشخصات ظاهری دارند که در صورت مشاهده آن ها به سلامت گوشت پی می بریم. رنگ گوشت باید رنگ طبیعی داشته باشد و روشن باشد. تیره بودن و کدر بودن گوشت حاکی از وجود نشانه های بیماری در دام است. همچنین تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای و خاکستری و از علائم فساد کوشت است. حتی در خرید گوشت از قصابی هم باید دقت داشته باشید که داخل بسته بندی گوشت هیچ آب منجمد و یا خونابه ای نباید مشاهده شود و همچنین نباید آثار سوختگی ناشی از انجماد بر روی بدنه گوشت ببینید.

* گوشت قرمز هر چه لیزتر، فاسدتر!

گوشت سالم و با کیفیت باید تمیز و عاری از نشانه های ضربه، ذرات خارجی و خون مردگی باشد. گوشت قرمزی  مصرف کنید که سفت باشد و قوام در گوشت دیده شود. کارشناسان پیشنهاد می کنند که حتی نباید حالت نرم و نزج داشته باشد. در کنار این موارد، خشک بودن و چروکیده بودن گوشت به شما می گوید که آن را مصرف نکنید. همیشه به یاد داشته باشید که بوی گوشت قرمز هر چه تند تر و سطح گوشت هر چه لیز تر باشد، آن گوشت فاسد تر است. نکته قابل تأمل که بسیاری از ما به آن دقت نمی کنیم این است که سطح خارجی گوشت نباید رطوبت داشته باشد. به چربی گوشت هم دقت کنید؛ این چربی که همراه گوشت به شما داده می شود باید حتماً سفت و سفید یا متمایل به رنگ سفید باشد و هیچ بوی بدی ندهد. فریب بوی بد چربی همراه گوشت که برخی می گویند نشان از میزان خلوص چربی آن است را نخورید.

اگر گوشت نذری که برای شما آوردند با این اطلاعاتی که کسب کردید، سالم بود از مصرف آن در همان لحظه به شدت خودداری کنید. گوشتی که ذبح می شود بایستی حتماً ۲۴ ساعت در دمای مناسب نگهداری شود. این که این گوشت پس از ذبح در این مدت نگهداری شده را خیر را ما نمی دانیم و گفتیم که اصل را روی احتیاط می گذاریم. حتی اگر مطمئن هستیم که پس از ذبح ۲۴ ساعت نگهداری شده است، باز هم باید این کار را بکنیم. پس با سلامت خانواده خود بازی نکنید. چرا که این مورد بسیار خطر آفرین است.

پس گوشت را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید. تأکید ما بر این مسئله به این دلیل است که این عمل باعث کاهش آلودگی های احتمالی دام و همچنین کاهش عوامل بیماری زای مشترک بین انسان و دام می شود. باور نادرستی پیرامون تب مالت در این مرحله وجود دارد. بهتر است بدانید که گوشت دام تأثیر چندانی در انتقال تب مالت ندارد و این بیماری اغلب از طریق مصرف مواد لبنی به انسان انتقال می یابد.

گاهی اوقات هم غریبه ها برای ما نذری می آورند و به عبارتی منشأ گوشت نامشخص و نمی دانیم که ذبح آن دقیقاً به چه صورتی بوده؛ پس این گونه گوشت ها را کاملاً بپزید و از تهیه غذا با گوشت هایی با منشأ نامشخص به شکل کبابی و نیم پز جداً خودداری کنید.

* طب سنتی از گوشت قرمز چه می گوید؟

طب سنتی تدابیری پیرامون گوشت قرمز دارد که دانستن آن ها خالی از لطف نیست. طب سنتی معتقد است که پس از گذشت زمان احتیاط (۲۴ تا ۴۸ ساعت)، هر چه گوشت بیشتر بماند هم خواص آن کاهش می یابد و هم هضم آن مشکل تر خواهد بود و احیاناً عوارضی را هم ایجاد خواهد کرد. گوشت گوسفند مزاجی گرم و تر دارد و بهتر است همراه با مصلح خودش مصرف شود. مصلح گوشت گوسفند گشنیز، سماق و مرزه است.

کباب کردن گوشت زیاد توصیه نمی شود اما اگر هم اصراری بر این امر دارید، آن را قبل از کباب شدن در آبلیمو بخوابانید تا عمل هضم گوشت را آسان تر کند. اگر هم گوشت نذری خود را می خواهید آبگوشت کنید از مصرف لیمو و یا ترشی همراه با آن غافل نشوید.

انتهای پیام/

telegram

Go to TOP